Verkozen tot beste presentator bij Dutch Podcast Awards 2023

Wat een eer: ik ben verkozen tot beste podcastpresentator (host) door de vakjury van de Dutch Podcast Awards 2023, met Niet van de Wereld (Omroep Gelderland). De jury: “Maarten pakt meteen je hand en neemt je mee op zijn reis langs op het eerste gezicht alledaagse situaties, om je gaandeweg de diepere lagen te tonen. Hij is een maker met oog voor verborgen verhalen en heeft het talent om dichtbij de personages te komen. Hij creëert een serene rust waarbij sfeer, dynamiek en waarheidsvinding volledig in balans zijn.”

Ik was met Niet van de Wereld ook genomineerd in de categorie Journalistiek. Met Boven Water (NRC) was ik samen met Floor Boon en de rest van het team genomineerd in de categorieën Verhalend en Sound design. Joske Meerdink was met De ramp met de Phoenix – waarvoor ik coaching en eindredactie deed – genomineerd in de categorie Nieuwkomer. Er waren meer dan 500 inzendingen.

De awards werden uitgereikt in het Instituut voor Beeld en Geluid en is hier terug te kijken (bekendmaking beste presentator rond 1 uur en 25 minuten).

Foto: Leonard Faustle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.