4,5 sterren voor Zwarte Muisjes

Podcastserie Zwarte Muisjes, die ik maakte samen met Denise Hilhorst, heeft lovende recensies gekregen in podcastgids VINK (NPO Radio 1).

Recensent Stan Putman (De Volkskrant) noemt Zwarte Muisjes “een hele mooie, respectvol gemaakte, informatieve podcast” en geeft 4,5 sterren (van de 5). “Ik ga zeker doorluisteren. Het is een heel mooi journalistiek document.

NRC-recensent Vincent Bijlo geeft 4 sterren. Over de scène waarin ik met Marieke terugga naar het Erasmus MC, waar zij tijdens haar psychose werd opgenomen, zegt Bijlo: “Directer kun je niet vertellen, dichterbij kun je ook nooit komen in een podcast. Dit is echt zo ongelooflijk sterk.” NPO Radio 1-presentator Milou Brand geeft eveneens 4 sterren. “Zwarte Muisjes is ook een fantastische titel”, zegt zij.

Luister hier naar de volledige bespreking:

2 antwoorden op “4,5 sterren voor Zwarte Muisjes”

  1. Inmiddels heb ik twee afleveringen geluisterd van ‘Zwarte muisjes’. Wat een mooie, integer gemaakte podcast! Een vriendin van mij is na de bevalling heel angstig en depressief. Wat een leed waar zij doorheen moet! Heel fijn dat er met deze podcast aandacht is voor dit vaak verborgen leed. Buiging voor de makers!

  2. Dag Maarten,
    Ik heb de Zwarte Muisjes niet beluisterd. Je was laatst op NPO radio1 en daar heb ik je stem weer gehoord en de waardering die je kreeg. Die is terecht. Sinds mijn darmkanker en de behandeling daarvoor vorig jaar ben ik niet altijd in de stemming om “ernstige” onderwerpen te absorberen.
    Je bent een kanjer.
    Groet,
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.